Biologische vliegenbestrijding van APC:

Plan nu een afspraak en voorkom overlast van vliegen!
Financieel voordeliger
Geen doorvergiftiging
Geen resistentie
Milieuvriendelijk en duurzaam
Verhoogde biodiversiteit
Vliegenbestrijding

Hoe lossen we uw probleem op?

Wij lossen uw vliegenprobleem op met een effectieve en duurzame aanpak zonder schadelijke chemicaliën. Samen werken we aan een op maat gemaakt stappenplan dat volledig is afgestemd op uw bedrijf:

Stap 1 – Aantrekken van natuurlijke vijanden.

Het proces van biologische vliegenbestrijding begint met het plaatsen van een insectenhotel dat insecten aantrekt. Deze insecten trekken op hun beurt weer de natuurlijke vijanden aan van de vlieg zoals gierzwaluwen, huiszwaluwen en zangvogeltjes. Deze vogels jagen op vliegen in de buitenste rand rondom uw bedrijf.

Stap 2 – Uw bedrijf onaantrekkelijk maken voor vliegen.

Om uw bedrijf minder aantrekkelijk te maken voor vliegen, creëren we borders met kruiden. De kruidenborder verspreidt een doordringende geur die vliegen liever vermijden.

Stap 3 – Het vangen of weren van vliegen die toch in de buurt van of in de stal komen.

Wist u dat de vliegen die u ziet slechts 15% vormen van de totale populatie? Dit betekent dat het grootste deel zich als eitje, larve of pop bevindt in bijvoorbeeld mestputten en voerresten. Als we wachten tot ze volwassen vliegen zijn is het al te laat. Daarom pakken we de vlieg aan met behulp van sluipwespen, speciale aaltjes, roofvliegen en roofmijten. Als de vlieg toch volledig ontwikkelt, grijpen we in met behulp van vliegenlampen en feromoonvallen.

Vliegenbestrijding

Zonder gif, hoe werkt dat dan?

Om vliegen te weren op uw bedrijf, hanteren we een gifvrije aanpak met drie barrières. In Barrière A trekken we natuurlijke vijanden aan, terwijl Barrière B gericht is op het onaantrekkelijk maken van uw bedrijf voor vliegen. Barrière C richt zich op het voorkomen en vangen van vliegen die toch in de buurt van de stal zijn gekomen.

Meer informatie over de barrières? Bekijk de video’s.

Video
Vliegenbestrijding - Barrière A: Insectenhotel

Biologische vliegenbestrijding begint met het plaatsen van een insectenhotel dat insecten aantrekt. Deze insecten trekken op hun beurt weer de natuurlijke vijanden aan van de vlieg zoals gierzwaluwen, huiszwaluwen en zangvogeltjes.

Bekijk video
Video
Vliegenbestrijding - Barrière A: Nestkasten

Nestkasten spelen een cruciale rol bij het bevorderen van natuurlijke balans en biodiversiteit op uw bedrijf. Ze bieden onderdak aan vogels en andere natuurlijke roofdieren die vliegen bestrijden.

Bekijk video
Video
Vliegenbestrijding - Barrière B: kruidenborder

Om uw bedrijf minder aantrekkelijk te maken voor vliegen, creëren we borders met kruiden. De kruidenborder verspreidt een doordringende geur die vliegen liever vermijden.

Bekijk video
Video
Vliegenbestrijding - Barrière C: Free FlyZone

De Free Fly Zone maakt gebruik van natuurlijke lokstoffen om vliegen aan te trekken en te vangen. Het biedt een veilige en gifvrije oplossing, zodat je zonder zorgen kunt genieten van een vliegenvrije omgeving.

Bekijk video
Video
Vliegenbestrijding - Barrière C: WASP

Onze sluipwespen leggen hun eitjes in de poppen van stalvliegen. De larven van de sluipwespen voeden zich met de inhoud van de pop, waardoor de ontwikkeling van de vlieg effectief wordt tegengegaan.

Bekijk video
Vliegenbestrijding

Wat zijn de kosten?

Om een passende prijs te kunnen geven, moeten we eerst een kijkje nemen op uw bedrijf. We willen weten hoe groot de plaag is en welk soort ongedierte u heeft.

Maak daarom nu een afspraak met ons. We lopen samen met u een rondje over uw bedrijf en geven u na afloop een offerte op maat.

vliegenbestrijding

Wat kunt u zelf doen tegen vliegen?

“We horen vaak de vraag: ‘Wat kan ik zelf doen tegen vliegen?’ ‘ Onze u video’s, handleidingen, checklists en leerzame workshops helpen u om uw bedrijf vliegvrij te houden.

Workshop
Workshop: Een vliegenvrije zomer

Biologische vliegenbestrijding: Hoe ziet dat eruit in de praktijk?

Bekijk de workshop
Handleiding
Handleiding: Een vliegenvrije zomer

Voorkom vliegen op uw bedrijf met praktische preventieve maatregelen.

Download de handleiding

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik biologische vliegenbestrijding implementeren op mijn bedrijf?

Het implementeren van biologische vliegenbestrijding begint met een grondige evaluatie van uw bedrijf en vliegenproblemen. Het is belangrijk om de omgevingsfactoren op uw bedrijf te optimaliseren, zoals mestbeheer en hygiënepraktijken, om de effectiviteit van biologische bestrijding te vergroten.  In onze kennisbank vindt u video's, handleidingen, checklists en leerzame workshops die u helpen om uw bedrijf vliegvrij te houden.

Is biologische vliegenbestrijding geschikt voor ieder bedrijf?

Ja, biologische vliegenbestrijding is geschikt voor verschillende bedrijfssoorten, waaronder runderen, pluimvee, varkens en paarden. De strategieën kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw veehouderij en de soorten vliegen die problemen veroorzaken.

Is biologische vliegenbestrijding kosteneffectief voor mijn veehouderij?

Absoluut! Biologische vliegenbestrijding kan is op de  lange termijn voordelig zijn. In het begin kunnen de kosten voor natuurlijke bestrijdingsmiddelen en hun toepassing weliswaar iets hoger zijn dan bij chemicaliën, maar doordat je vliegenplagen voorkomt, hoef je niet steeds opnieuw gif te kopen. Dit helpt de gezondheid van je vee te verbeteren, verhoogt de productiviteit en vermindert het risico op ziektes.

Wat is biologische vliegenbestrijding en hoe werkt het?

Biologische vliegenbestrijding is een natuurlijke aanpak om vliegenplagen op boerderijen te verminderen. Het houdt in dat natuurlijke vijanden van vliegen, zoals vogels roofinsecten en nematoden worden ingezet om de vliegenpopulatie onder controle te houden. Deze organismen voeden zich met vliegenlarven of parasiteren op volwassen vliegen, waardoor ze effectief worden beheerst zonder het gebruik van chemicaliën.

Hoe kan ik beginnen met biologische bestrijding op mijn bedrijf?

Bekijk onze handleidingen, video's en workshops in de kennisbank, deze bieden stapsgewijze begeleiding. Van het begrijpen van preventieve maatregelen tot het implementeren van barrières, we bieden de kennis en tools die u nodig heeft voor een succesvolle start met biologische ongediertebestrijding.
Biologische ongediertebestrijding van APC

Total Care: BioPlan 2025

Wilt u uw bedrijf onaantrekkelijk maken voor ongedierte zonder het gebruik van gif?  Kies dan voor Total Care BioPlan 2025. Dit beheersingsplan biedt een compleet pakket aan oplossingen voor een duurzame en verantwoorde aanpak.

Al 2400 klanten maken gebruiken van Total Care: BioPlan 2025

Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert
Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert

Gerard, Ans en Lisa hebben een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem waar zij 1400 geiten melken. “Wij starten met het nieuwe APC beheersingsplan omdat het mooi past in onze biologische bedrijfsvoering waarin geen chemische bestrijdingsmiddelen thuis horen. Wij werken al een aantal jaar met de biologische vliegenbestrijding van APC. Omdat wij tevreden zijn over dit resultaat en willen dit met het nieuwe APC plan verder uitbreiden.”

Melkveebedrijf De Heerenhoeve
Melkveebedrijf De Heerenhoeve

Mariëlle en John Vesseur hebben een modern melkveebedrijf met ruim honderd melkkoeien in Oostburg. “Wij starten met het APC biologische beheersplan omdat wij met oog voor biodiversiteit schadelijke dieren rondom en op ons bedrijf willen bestrijden zonder schade toe te brengen aan de nuttige dieren zoals vogels en insecten. Wij zijn klasseboeren en kunnen dit gifvrije verhaal ook uitdragen naar de kinderen die met hun schoolklas ons bedrijf bezoeken. Zo besteden we extra aandacht aan de biodiversiteit op ons bedrijf. Wij verwachten dat het een complete gifvrije oplossing wordt voor het behoud van de voor ons nuttige en mooie dieren. Tevens zijn wij sinds kort gestart met biologische vliegenbestrijding.”

Oma's Kip
Oma's Kip

Scharrel vleeskuiken bedrijf met 58.000 vleeskuikens in Castenray. Voorheen deed Christian van Bommel de knaagdierbestrijding op zijn bedrijf altijd zelf. De bestrijding wordt steeds omslachtiger geeft Christian aan: “Voor het IKB moeten er tegenwoordig hele plannen geschreven worden, vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een bedrijf om mij hierin te ondersteunen. En met de veranderingen van de wetgeving in 2023 moeten we toch iets, ik ben niet iemand die dan gaat afwachten maar ga op zoek naar een antwoord.” Christian is met zijn bedrijf stukje bij beetje aan het omschakelen naar HyCare, op deze manier kwam hij via Schippers ook bij APC terecht. “Ik geloof in de combinatie van het weren van plaagdieren door middel van geur en het bestrijden van de plaagdieren met de elektrische val.

Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert
Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert

Gerard, Ans en Lisa hebben een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem waar zij 1400 geiten melken. “Wij starten met het nieuwe APC beheersingsplan omdat het mooi past in onze biologische bedrijfsvoering waarin geen chemische bestrijdingsmiddelen thuis horen. Wij werken al een aantal jaar met de biologische vliegenbestrijding van APC. Omdat wij tevreden zijn over dit resultaat en willen dit met het nieuwe APC plan verder uitbreiden.”

Melkveebedrijf De Heerenhoeve
Melkveebedrijf De Heerenhoeve

Mariëlle en John Vesseur hebben een modern melkveebedrijf met ruim honderd melkkoeien in Oostburg. “Wij starten met het APC biologische beheersplan omdat wij met oog voor biodiversiteit schadelijke dieren rondom en op ons bedrijf willen bestrijden zonder schade toe te brengen aan de nuttige dieren zoals vogels en insecten. Wij zijn klasseboeren en kunnen dit gifvrije verhaal ook uitdragen naar de kinderen die met hun schoolklas ons bedrijf bezoeken. Zo besteden we extra aandacht aan de biodiversiteit op ons bedrijf. Wij verwachten dat het een complete gifvrije oplossing wordt voor het behoud van de voor ons nuttige en mooie dieren. Tevens zijn wij sinds kort gestart met biologische vliegenbestrijding.”

Oma's Kip
Oma's Kip

Scharrel vleeskuiken bedrijf met 58.000 vleeskuikens in Castenray. Voorheen deed Christian van Bommel de knaagdierbestrijding op zijn bedrijf altijd zelf. De bestrijding wordt steeds omslachtiger geeft Christian aan: “Voor het IKB moeten er tegenwoordig hele plannen geschreven worden, vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een bedrijf om mij hierin te ondersteunen. En met de veranderingen van de wetgeving in 2023 moeten we toch iets, ik ben niet iemand die dan gaat afwachten maar ga op zoek naar een antwoord.” Christian is met zijn bedrijf stukje bij beetje aan het omschakelen naar HyCare, op deze manier kwam hij via Schippers ook bij APC terecht. “Ik geloof in de combinatie van het weren van plaagdieren door middel van geur en het bestrijden van de plaagdieren met de elektrische val.

Over ons

Agro Pest Control

APC is een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf in de agrarische sector. We werken uitsluitend met de allerbeste producten en gediplomeerde specialisten. Met meer dan 25 jaar ervaring in diverse bestrijdingsmethoden voor agrarische bedrijven kunt u bij ons rekenen op hoogstaande expertise. Samen met u reduceren we het biocidegebruik.

Partner van APC...

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak inplannen? Vul onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met u op.

Agro Pest Control maakt gebruik van functionele cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Meer weten